Ukusne i zdrave polpete od blitve

Getty Images
Jednostavna priprema zdravih polpeta koje odlično idu uz pire krumpir
Vidi originalni članak

Polpete ili popečci od povrća izvrsna su i maštovita alternativa onima od mesa. Donosimo vam recept za polpete s blitvom. Neodoljive polpete odličan su prilog uz sve vrste mesa, a vegetarijanci ih mogu jesti i zasebno, uz pire krumpir ili omiljenu salatu.

 

divota na tanjuru Dalmatinski klasik: Lešo blitva s krumpirom

 

Od slatkoga slađe Savršeni finger food: Rolada od blitve sa sirom i šunkom

 

Potrebno vam je:

  • 1 kg blitve
  • 300 g zobenih pahuljica
  • 1 crveni luk
  • 1 dl suncokretovog ulja
  • 3 režanja češnjaka
  • 50 g krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • peršin

Priprema:

  1. Zobene pahuljice namočite u vodi neko vrijeme da omekšaju, a blitvu operite i kratko blanširajte u prokuhanoj slanoj vodi. Potom blitvu dobro ocijedite i sitno narežite.
  2. Na maslinovom ulju pirjajte luk dok ne postane staklenast, potom dodajte češnjak. Čim češnjak pusti miris, dodajte blitvu, a nakon nekog vremena i iscijeđene zobene pahuljice. Sve dobro izmiješajte, posoli, i pustite da se ohladi.
  3. Prije pečenja stavite jaje u smjesu, dobro izmiješajte i napravite polpete koje prethodno uvaljajte u krušne mrvice.
  4. Pecite na vrućem ulju s obje strane dok polpete ne poprime boju.
Posjeti Gastro.hr