Uljepšajte dan pečenim krumpirom s brokulom i sirom

Thinkstock
Neka vam pečeni krumpir s brokulom i sirom uljepša dan!
Vidi originalni članak

Želite li nešto više od pečenog krumpira? Onda ga ispecite - dva puta! Iako je dobro ispečen krumpir prava delicija, ponekad mu možete dodati nove sastojka i tako obogatiti okus

U tome će vam pomoći ovaj sjajan recept

 

ispeci da iskoristiš Pire krumpir iz pećnice - jer pirea uvijek napraviš previše!

 

Potrebno vam je:

  • 4 velika krumpira
  • 1 srednja brokula
  • 200 g ribanog polutvrdog sira
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 3 režnja češnjaka
  • 4 žlice mlijeka
  • 2 žlice maslaca
  • sol i papar

 

divota Za prste polizati: Zapečeni krumpir sa sirom

 

Priprema:

  1. Krumpire dobro operite i neoguljene ih pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 50 minuta, dok se gotovo u potpunosti ne ispeku.
  2. Brokulu očistite i narežite na manje komade pa je kuhajte oko 5 minuta u kipućoj posoljenoj vodi. Procijedite je.
  3. Pečene krumpire razrežite na pola po dužini pa iz njih izdubite većinu unutrašnjosti. Od izdubljenog mesa napravite pire uz dodatak maslaca, mlijeka i malo soli.
  4. U pire dodajte i usitnjeni češnjak, kiselo vrhnje, kuhanu brokulu i većinu ribanog sira pa ovu smjesu začinite paprom.
  5. Smjesom nadjenite izdubljene polovice krumpira, posipajte ih preostalim ribanim sirom i zapecite oko 15 minuta na 200°C.

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr