gastro postao
Neka vam pečeni krumpir s brokulom i sirom uljepša dan!
Želite li nešto više od pečenog krumpira? Onda ga ispecite - dva puta! Iako je dobro ispečen krumpir prava delicija, ponekad mu možete dodati nove sastojka i tako obogatiti okus.
U tome će vam pomoći ovaj sjajan recept.
Potrebno vam je:
- 4 velika krumpira
- 1 srednja brokula
- 200 g ribanog polutvrdog sira
- 100 g kiselog vrhnja
- 3 režnja češnjaka
- 4 žlice mlijeka
- 2 žlice maslaca
- sol i papar
Priprema:
- Krumpire dobro operite i neoguljene ih pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 50 minuta, dok se gotovo u potpunosti ne ispeku.
- Brokulu očistite i narežite na manje komade pa je kuhajte oko 5 minuta u kipućoj posoljenoj vodi. Procijedite je.
- Pečene krumpire razrežite na pola po dužini pa iz njih izdubite većinu unutrašnjosti. Od izdubljenog mesa napravite pire uz dodatak maslaca, mlijeka i malo soli.
- U pire dodajte i usitnjeni češnjak, kiselo vrhnje, kuhanu brokulu i većinu ribanog sira pa ovu smjesu začinite paprom.
- Smjesom nadjenite izdubljene polovice krumpira, posipajte ih preostalim ribanim sirom i zapecite oko 15 minuta na 200°C.
Dobar tek!