Umak od brusnice: blagdanski klasik na Ramsayjev način

Thinkstock
Ako za blagdane pripremate puricu, svakako isprobajte umak od brusnice po receptu Gordona Ramsayja.
Vidi originalni članak

Ramsayjeva verzija kombinira brusnice, jabuke, sok naranče, karamel i crveno vino. Umak možete pripremiti čak tri dana ranije, držati ga u hladnjaku i tako si olakšati pomalo stresnu pripremu blagdanskog ručka.

 

DESERT i pol Brownies koje poslužuju i u Ramsayjevom restoranu

 

Priprema započinje karameliziranjem šećera uz dodatak zvjezdastog anisa, a zatim se u tavicu ubacuju svježe brusnice. Nakon nekoliko minuta Ramsay dodaje dvije narezane jabuke, sok i koricu jedne naranče, sol i papar. Završava crvenim vinom i kratkim kuhanjem na slaboj vatri.

Cijeli proces pripreme pogledajte u videu!
 

 

Posjeti Gastro.hr