Umak od kikirikija voli se s wokom i piletinom

Stockfood
Ovaj genijalan umak priprema se jednostavno, u tek nekoliko poteza, a na vaše tanjure donosi posve drugačije orašaste okuse.
Vidi originalni članak

Odlično se slaže s jednostavno pripremljenom piletinom, a bit će i sjajan dodatak grčkim i istočnjačkim jelima. Dodati ga možete povrću i mesu u sendviču ili pak u umak umakati falafel okruglice. Umak od kikirikija slaže se uz nebrojeno mnogo kombinacija, a svakoj od njih daje fine, orašaste okuse.

 

Kolumne Orijentalno: Marokanski pileći ražnjići

 

 

Za pripremu će vam trebati nekoliko nesvakidašnjih sastojaka poput rižinog octa i kokosovog mlijeka, no vjerujte, trud će se itekako isplatiti. S ovom količinom dobit ćete jednu manju posudicu umaka koja će biti dovoljna za slasno umakanje ražnjića, kao dodatak sendvičima ili nekoliko žlica umaka koji zatim možete poslužiti za dipanje štapića od povrća.

 

domaće i mirisno Najdraža kombinacija: Domaće lepinjice s falafelom

 

Također, ovaj umak ne zahtjeva termičku obradu, a kada je gotov, posipati ga možete sitno sjeckanim kikirikijem i pahuljicama čilija kako biste mu dodali hrskavu i ljutkastu komponentu.

 

u tren oka Top 10 brzih umaka za svaki dan

 


Potrebno vam je:

  • 1 šalica kikiriki maslaca
  • 4 žlice soja sosa
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice rižinog octa
  • Komadić đumbira
  • Pola šalice kokosovog mlijeka
  • Čili
  • Slani kikiriki

Postupak pripreme:

  1. U blender najprije ubacite češnjak i đumbir.
  2. Dobro ih usitnite, pa dodajte kikiriki maslac, soja sos i rižin ocat.
  3. Kombinaciji možete dodati i čili.
  4. Blendajte dok ne dobijete gusti umak.
  5. Servirajte u posudici i pospite sitno sjeckanim kikirikijem i čili pahuljicama.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr