Umak od limuna i kumina ide sjajno uz piletinu s grila!

Getty Images/Unsplash Ostatke ove fine piletine upotrijebi za ukusne popečkle
Zaboravi dugotrajno mariniranje i samo žlicom prelij ovaj pikantni umak preko mesa pečenog na roštilju
Vidi originalni članak

Marinade su često ključ savršeno spravljenog mesa na roštilju. Ali ponekad nemaš vremena satima namakati meso u marinadi i treba ti brzo rješenje – tu na scenu stupa umak od limuna i kumina!

Ovaj se aromom i mirisom bogati umak spravlja za samo nekoliko minuta i dovoljno ga je žlicom preliti preko mesa pečenog na roštilju. Kumin, sušeni origano i mljevena crvena paprika stvaraju jedinstven okus, čemu dodatno pridonose limunova korica i sok.

Ako režeš meso nakon skidanja s roštilja, ostavi ga da narezano odstoji desetak minuta, pa onda žlicom umaka obilno prelij komade. Ovaj će se umak idealno sljubiti s piletinom ili svinjskim kotletima s roštilja.

 

Obavezno gradivo Pet marinada za roštilj koje trebaš isprobati

 

Umak od limuna i kumina za meso s roštilja

Sastojci:

  • 1/2 šalice maslinovog ulja
  • 2 žličice naribane limunove korice
  • 1/4 šalice svježeg soka od limuna
  • 2 žličice mljevenog kumina
  • 1 žličica sušenog origana
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice mljevene crvene paprike
  • 1/2 žličice mljevenog crnog papra

Postupak:

  1. Umuti u posudi sve sastojke dok se ne sjedine.
  2. Prelij preko mesa pečenog na roštilju i posluži.

 

tajna je u marinadi Sočna pileća prsa s grila - savršeno ljetno jelo!

 

Posjeti Gastro.hr