Marinade su često ključ savršeno spravljenog mesa na roštilju. Ali ponekad nemaš vremena satima namakati meso u marinadi i treba ti brzo rješenje – tu na scenu stupa umak od limuna i kumina!
Ovaj se aromom i mirisom bogati umak spravlja za samo nekoliko minuta i dovoljno ga je žlicom preliti preko mesa pečenog na roštilju. Kumin, sušeni origano i mljevena crvena paprika stvaraju jedinstven okus, čemu dodatno pridonose limunova korica i sok.
Ako režeš meso nakon skidanja s roštilja, ostavi ga da narezano odstoji desetak minuta, pa onda žlicom umaka obilno prelij komade. Ovaj će se umak idealno sljubiti s piletinom ili svinjskim kotletima s roštilja.
Umak od limuna i kumina za meso s roštilja
Sastojci:
- 1/2 šalice maslinovog ulja
- 2 žličice naribane limunove korice
- 1/4 šalice svježeg soka od limuna
- 2 žličice mljevenog kumina
- 1 žličica sušenog origana
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice mljevene crvene paprike
- 1/2 žličice mljevenog crnog papra
Postupak:
- Umuti u posudi sve sastojke dok se ne sjedine.
- Prelij preko mesa pečenog na roštilju i posluži.