Recepti 25. srpnja 2023.

Umak od limuna i kumina ide sjajno uz piletinu s grila!

Grilana piletina
Ostatke ove fine piletine upotrijebi za ukusne popečkle foto: Getty Images/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Zaboravi dugotrajno mariniranje i samo žlicom prelij ovaj pikantni umak preko mesa pečenog na roštilju

Marinade su često ključ savršeno spravljenog mesa na roštilju. Ali ponekad nemaš vremena satima namakati meso u marinadi i treba ti brzo rješenje – tu na scenu stupa umak od limuna i kumina!

Ovaj se aromom i mirisom bogati umak spravlja za samo nekoliko minuta i dovoljno ga je žlicom preliti preko mesa pečenog na roštilju. Kumin, sušeni origano i mljevena crvena paprika stvaraju jedinstven okus, čemu dodatno pridonose limunova korica i sok.

Piletina | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Ako režeš meso nakon skidanja s roštilja, ostavi ga da narezano odstoji desetak minuta, pa onda žlicom umaka obilno prelij komade. Ovaj će se umak idealno sljubiti s piletinom ili svinjskim kotletima s roštilja.

 

Možda vas zanima... Pet marinada za roštilj koje trebaš isprobati Špajza

 

Umak od limuna i kumina za meso s roštilja

Sastojci:

  • 1/2 šalice maslinovog ulja
  • 2 žličice naribane limunove korice
  • 1/4 šalice svježeg soka od limuna
  • 2 žličice mljevenog kumina
  • 1 žličica sušenog origana
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice mljevene crvene paprike
  • 1/2 žličice mljevenog crnog papra

Postupak:

  1. Umuti u posudi sve sastojke dok se ne sjedine.
  2. Prelij preko mesa pečenog na roštilju i posluži.

 

Caprese pileća prsa s grilla Možda vas zanima... Sočna pileća prsa s grila - savršeno ljetno jelo! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.