Uskrsni doručak: Najslađi u godini!

Thinkstock
Tradicionalni uskrsni doručak sastoji se od svinjske šunke, mladog luka i kuhanih jaja
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 315

Potrebno vam je

  • 3000 g šunka, mršava
  • 15 kom mladi luk
  • kuhano jaje
  • hren
  • sir kravlji svježi (cottage)
  • rotkvica, crvena
  • crvena paprika

Priprema

  1. Stavite sušenu svinjsku šunku u hladnu vodu i poklopite. Nakon što zavrije, kuhajte sat i pol, dva na laganoj vatri. Kad je kuhana, izvadite šunku iz vode i pustite da se ohladi.
  2. Narežite na deblje kriške (hladna šunka u komadu nosi se na posvećenje, reže se nakon toga).

Tradicionalni uskrsni doručak sastoji se od svinjske šunke, mladog luka i kuhanih jaja

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr