Recepti 27. ožujka 2016.

Uskrsni doručak: Najslađi u godini!

Uskrs
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalni uskrsni doručak sastoji se od svinjske šunke, mladog luka i kuhanih jaja

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 315

Potrebno vam je

  • 3000 g šunka, mršava
  • 15 kom mladi luk
  • kuhano jaje
  • hren
  • sir kravlji svježi (cottage)
  • rotkvica, crvena
  • crvena paprika

Priprema

  1. Stavite sušenu svinjsku šunku u hladnu vodu i poklopite. Nakon što zavrije, kuhajte sat i pol, dva na laganoj vatri. Kad je kuhana, izvadite šunku iz vode i pustite da se ohladi.
  2. Narežite na deblje kriške (hladna šunka u komadu nosi se na posvećenje, reže se nakon toga).

Tradicionalni uskrsni doručak sastoji se od svinjske šunke, mladog luka i kuhanih jaja

Izvor Skuhatćute

Komentari 2
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • morenocro 14:21 17. Studeni 2016.

    Kakvo jaje na oko,ma fantazija,sad ga idem tako ispeći....

  • ErnestOne 13:58 17. Studeni 2016.

    Odlično, 'Definitivno najbolji način za ispeči jaje na oko' !? Link vodi na Uskrsni doručak, ne samo da nema veze s naslovom nego je izvan vremena i prostora, još nije ni Božić ni Nova godina, a kamoli Uskrs.