Uštipci od grisa

Brzo i ukusno predjelo od grisa
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 402

Potrebno vam je

  • 200 g griz
  • 1 l mlijeko kravlje, punomasno
  • 10 g vanilin šećer
  • 100 g šećer, kristal
  • 4 kom jaje kokošje
  • 1 kom limun
  • 2.50 dl ulje, biljno
  • 1 žlica šećer, u prahu

Priprema

  1. Stavite u lonac gris s mlijekom i šećerom te pustite da zavrije.
  2. Kuhajte na laganoj vatri još deset minuta pa dodajte jaja, vanilin šećer i naribanu limunovu koricu. Promiješajte i pustite neka se još lagano kuha.
  3. Stavite u tavu obilnu količinu ulja pa u nju stavljajte smjesu. Pečene uštipke ocijedite na upijajućem papiru.Možete ih premjestiti na tuljac od aluminijske folije, posuti šećerom u prahu, zatvoriti i staviti u pećnicu neka se peku 12 minuta na 200°C. Na taj način izaći će iz njih suvišna masnoća pa će biti još mekši iznutra i hrskaviji izvana.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr