gastro postao
Brzo i ukusno predjelo od grisa
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 402
Potrebno vam je
- 200 g griz
- 1 l mlijeko kravlje, punomasno
- 10 g vanilin šećer
- 100 g šećer, kristal
- 4 kom jaje kokošje
- 1 kom limun
- 2.50 dl ulje, biljno
- 1 žlica šećer, u prahu
Priprema
- Stavite u lonac gris s mlijekom i šećerom te pustite da zavrije.
- Kuhajte na laganoj vatri još deset minuta pa dodajte jaja, vanilin šećer i naribanu limunovu koricu. Promiješajte i pustite neka se još lagano kuha.
- Stavite u tavu obilnu količinu ulja pa u nju stavljajte smjesu. Pečene uštipke ocijedite na upijajućem papiru.
Možete ih premjestiti na tuljac od aluminijske folije, posuti šećerom u prahu, zatvoriti i staviti u pećnicu neka se peku 12 minuta na 200°C. Na taj način izaći će iz njih suvišna masnoća pa će biti još mekši iznutra i hrskaviji izvana.
Izvor Skuhatćute