Uz kavu: Sočan kolač s maslinovim uljem i limunom

Getty Images
Sočan kolač s kiselkastom notom limuna idealan je brunch i desert...
Vidi originalni članak

Ovo je još jedan od onih deserata iz jedne posude, koji ćete smućkati za samo nekoliko minuta. Dok čekate da se ispeče i ohladi, preostaje vam samo čitati magazin ili gledati omiljenu seriju.

Pričekajte da se dobro ohladi, pospite ga šećerom u prahu i poslužite uz šalicu kave. 

 

Bake me by Nina Jednostavna torta od ricotte, badema i limuna

 

Sastojci:

  • 180 ml maslinovog ulja
  • 300 g šećera
  • 3 velika jaja
  • 120 ml mlijeka
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 250 g brašna
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 žlica naribane limunove korice
  • ½ žličice soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Prstohvat cimeta
  • Prstohvat muškatnog oraščića

Priprema: 

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Maslacem premažite duguljasti kalup (cca 25x15 cm)
  2. Izmiksajte jaja sa šećerom, dodajte ulje, limunov sok i mlijeko, a potom i koricu limuna, cimet i muškatni oraščić te prstohvat soli.
  3. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa ga postepeno umiješajte u smjesu jaja i sjedinite uz pomoć špatule ili kuhače.
  4. Prelijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite 60-ak minuta, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista. 

 

Pregacha Mini kuglofi - jednostavni, sočni i tako primamljivi

 

Pričekajte da se dobro ohladi prije rezanja. Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr