gastro postao
Sočan kolač s kiselkastom notom limuna idealan je brunch i desert...
Ovo je još jedan od onih deserata iz jedne posude, koji ćete smućkati za samo nekoliko minuta. Dok čekate da se ispeče i ohladi, preostaje vam samo čitati magazin ili gledati omiljenu seriju.
Pričekajte da se dobro ohladi, pospite ga šećerom u prahu i poslužite uz šalicu kave.
Sastojci:
- 180 ml maslinovog ulja
- 300 g šećera
- 3 velika jaja
- 120 ml mlijeka
- 2 žličice praška za pecivo
- 250 g brašna
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žlica naribane limunove korice
- ½ žličice soli
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- Prstohvat cimeta
- Prstohvat muškatnog oraščića
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Maslacem premažite duguljasti kalup (cca 25x15 cm)
- Izmiksajte jaja sa šećerom, dodajte ulje, limunov sok i mlijeko, a potom i koricu limuna, cimet i muškatni oraščić te prstohvat soli.
- U zasebnoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa ga postepeno umiješajte u smjesu jaja i sjedinite uz pomoć špatule ili kuhače.
- Prelijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite 60-ak minuta, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista.
Pričekajte da se dobro ohladi prije rezanja. Dobar tek!