Uživaj u ukrašavanju čokoladnih blagdanskih keksića

Stockfood
Ove čokoladne keksiće možeš izrezati i ukrasiti na bezbroj načina i uveseljavati najmilije tijekom cijelog prosinca.
Vidi originalni članak

Sobovi na fotografiji su samo jedan od mnogobrojnih blagdanskih verzija ovih slatkih keksića. Ispast će ih zaista mnogo, otprilike 50, pa možeš eksperimentirati s oblicima.

Najbitnije je da ih razvaljajš na istu debljinu i da razlika u veličini nije prevelika jer se neće ravnomjerno ispeći. Pričekaj da se dobro ohlade, a potom pusti mašti na volju.  

 

božićni klasik Blagdani nisu blagdani bez linzera

 

Sastojci:

  • 400 g Zvijezda margarina
  • 400 g šećera
  • 600 g brašna
  • 150 g kakaa u prahu
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica soli
  • 2 žličice ekstrakta vanilije

 

Priprema:

  1. Izmiksaj margarin sa šećerom. Postepeno umiješaj jaja, a potom dodaj ekstrakt vanilije.
  2. U zasebnoj posudi pomiješaj brašno, sol i kakao. 
  3. U tekuće sastojke umiješaj suhe i lagano izmiksaj nastavkom za tijesto. 
  4. Omotaj tijesto plastičnom folijom i stavi u hladnjak na barem pola sata.
  5. Tanko razvaljaj, izreži blagdanske oblike i peci desetak minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

 

prava poslastica Kuglof od limuna za najbolje prosinačke večeri

Posjeti Gastro.hr