Veganska verzija tarta s čokoladom

Tina Dawson/Unsplash Veganski tart od čokolade
Za manje od pola sata pripremi kremasti tart prikladan i za vegane!
Vidi originalni članak

Hrskava podloga i lagana krema u kojoj su glavni sastojci tofu i tamna čokolada savršena su kombinacija. Recept je vrlo lako pratiti, čak i ako si apsolutni početnik, a popis sastojaka je kratak i pristupačan. Preporučujemo da tart napraviš večer prije serviranja, kako bi se stigao dobro ohladiti i kako bi se lakše rezao. 

 

neodoljivi deserti Čokoladna torta s višnjama i maraschinom zavest će te neodoljivom aromom

 

Krema od tofua i čokolade poslužit će i kao samostalni desert. Možeš je podijeliti u čaše, prekriti plastičnom folijom i staviti u hladnjak na nekoliko sati. U slast!

Veganski tart s čokoladom

Sastojci - za podlogu:

  • 150 g graham krekera
  • 3 žlice šećera
  • 4 žlice kokosovog ulja
  • 1 žlica bademovog mlijeka

Sastojci - za kremu:

  • 150 g šećera
  • 450 g svilenog tofua
  • 200 g tamne čokolade
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica cimeta
  • 1/4 žličice čilija u prahu
  • prstohvat soli

 

savršen izbor Tiramisu čašice su desert za posebne prilike!

 

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, a kalup za tart promjera 25 cm premaži tankim slojem maslaca.
  2. Usitni graham krekere i pomiješaj ih s ostalim sastojcima pa ih utisni u pripremljeni kalup. Peci 10 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim pusti da se ohladi.
  3. Za to vrijeme pripremi kremu. Najprije pomiješaj šećer sa 180 ml vode, stavi na vatru i pričekaj da se otopi. Pričekaj da se malo ohladi.
  4. Sve sastojke izblendaj u glatku kremu, nalik pudingu, i nadjeni ohlađenu podlogu.
  5. Stavi tart u hladnjak na barem 4 sata!

 

Posjeti Gastro.hr