Recepti 05. veljače 2024.

Čokoladna torta s višnjama i maraschinom zavest će te neodoljivom aromom

foto: Dora Sandalić

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Sve je spremno za proslavu Dana zaljubljenih osim deserta? Onda si na pravom mjestu jer Dora Sandalić ima svaršenu ideju!

Čokolada je nezaobilazni dio proslave Dana zaljubljenih, a kako i ne bi bila kada ju svi toliko obožavaju! Jedino što je bolje od čokolade je kombinacija čokolade i višanja, posebno u desertu kojim možemo pokazati svojoj voljenoj osobi (ili sebi) koliko nam je uistinu stalo. Gastrolovka Dora Sandalić, autorica bloga "Tavajol", osmislila je odličan recept za čokoladnu tortu s višnjama i maraschinom, a da bi bila sigurna da će torta biti savršena, koristila je uvijek kvalitetne METRO Chef namirnice.

Sastojci za za ganache kremu:

  • 400 g čokolade za kuhanje METRO Chef
  • 500 ml nezaslađenog biljnog vrhnja za šlag
  • Bourbon vanilija u prahu ili mahuna vanilije

Priprema:

  1. Na pari ili u lončiću na slaboj vatri otopiti čokoladu u vrhnju za šlag.
  2. Ako koristite mahunu vanilije, možete staviti cijelu mahunu da se "kuha" zajedno s kremom.
  3. Kada se čokolada otopi, ostaviti kremu na sobnoj temperaturi da se ohladi minimalno 2 sata.
  4. U ohlađenu kremu dodati bourbon vaniliju.

 | Author: Dora Sandalić foto: Dora Sandalić

Sastojci za biskvit:

  • 2 jaja METRO Chef
  • 3 velike žlice brašna od badema METRO Chef
  • 1/2 žličice sode bikarbone METRO Chef
  • 1 žličica jabučnoga octa
  • Prstohvat soli
  • Žlica meda
  • 50 g čokolade za kuhanje METRO Chef
  • 50 g maslaca

Priprema:

  1. Prvo je potrebno otopiti čokoladu s maslacem i ostaviti da se prohladi.
  2. U jednoj posudi izmiksati bjelanjke u čvrsti snijeg i ostaviti sa strane.
  3. U drugoj posudi izmiksati žumanjke i med dok smjesa ne bude svjetlije žute boje.
  4. U smjesu mikserom umiješati brašno od badema, sol, sodu bikarbonu, ocat i otopljenu čokoladu s maslacem.
  5. Na kraju lagano špatulom umiješati snijeg od bjelanjaka.
  6. Preliti smjeru u kalup i staviti peći na 180 stupnjeva 15-ak minuta. Probodite čačkalicom da provjerite je li se ispekla sredina biskvita.

Sastojci za sloj s višnjama:

  • 1 tegla kompota od višanja (procijediti višnje od tekućine)
  • 3 žlice masaschino likera

Priprema:

  1. Na biskvit dodati višnje s maraschinom i preliti kremom. Staviti tortu u hladnjak preko noći da se krema dobro stisne.

 | Author: Dora Sandalić foto: Dora Sandalić

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:26 05. Veljača 2024.

    mljac