gastro postao
Za manje od pola sata pripremi kremasti tart prikladan i za vegane!
Hrskava podloga i lagana krema u kojoj su glavni sastojci tofu i tamna čokolada savršena su kombinacija. Recept je vrlo lako pratiti, čak i ako si apsolutni početnik, a popis sastojaka je kratak i pristupačan. Preporučujemo da tart napraviš večer prije serviranja, kako bi se stigao dobro ohladiti i kako bi se lakše rezao.
Krema od tofua i čokolade poslužit će i kao samostalni desert. Možeš je podijeliti u čaše, prekriti plastičnom folijom i staviti u hladnjak na nekoliko sati. U slast!
Veganski tart s čokoladom
Sastojci - za podlogu:
- 150 g graham krekera
- 3 žlice šećera
- 4 žlice kokosovog ulja
- 1 žlica bademovog mlijeka
Sastojci - za kremu:
- 150 g šećera
- 450 g svilenog tofua
- 200 g tamne čokolade
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žličica cimeta
- 1/4 žličice čilija u prahu
- prstohvat soli
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, a kalup za tart promjera 25 cm premaži tankim slojem maslaca.
- Usitni graham krekere i pomiješaj ih s ostalim sastojcima pa ih utisni u pripremljeni kalup. Peci 10 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim pusti da se ohladi.
- Za to vrijeme pripremi kremu. Najprije pomiješaj šećer sa 180 ml vode, stavi na vatru i pričekaj da se otopi. Pričekaj da se malo ohladi.
- Sve sastojke izblendaj u glatku kremu, nalik pudingu, i nadjeni ohlađenu podlogu.
- Stavi tart u hladnjak na barem 4 sata!