Vegetarijanska salata

Thinkstock
Svježe povrće i pečene lepinje natrgane na komade tajna su libanonske salate
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 751

Salata

  • 1 kom salata, zelena
  • 2 šalica cherry rajčice
  • 4 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 3 kom mladi luk
  • 0.50 šalica peršin, list
  • 1 kom lepinja
  • 0.50 šalica feta sir

Preljev

  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 2 žlica limunov sok
  • 1 žlica sirup od šipka
  • 1 režanj češnjak

Priprema

  1. Pomiješajte sve sastojke za umak u zdjelici i istucite vilicom da se sastojci prožmu. Zelenu salatu narežite na trakice, rajčice prepolovite, papriku, luk i začinsko bilje narežite te pomiješajte u velikoj zdjeli.
  2. Dodajte preljev, pomiješajte i, ako želite, posolite i popaprite. Pospite komadićima pečene lepinje, ponovno promiješajte i sve pospite smrvljenim fetom.
Posjeti Gastro.hr