gastro postao
Svježe povrće i pečene lepinje natrgane na komade tajna su libanonske salate
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 751
Salata
- 1 kom salata, zelena
- 2 šalica cherry rajčice
- 4 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 1 kom crvena paprika
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- 3 kom mladi luk
- 0.50 šalica peršin, list
- 1 kom lepinja
- 0.50 šalica feta sir
Preljev
- 4 žlica ulje maslinovo
- 2 žlica limunov sok
- 1 žlica sirup od šipka
- 1 režanj češnjak
Priprema
- Pomiješajte sve sastojke za umak u zdjelici i istucite vilicom da se sastojci prožmu. Zelenu salatu narežite na trakice, rajčice prepolovite, papriku, luk i začinsko bilje narežite te pomiješajte u velikoj zdjeli.
- Dodajte preljev, pomiješajte i, ako želite, posolite i popaprite. Pospite komadićima pečene lepinje, ponovno promiješajte i sve pospite smrvljenim fetom.