Vegetarijanske bruschette s brokulom

Vegetarijanska verzija talijanskih sendviča koji su osvojili svijet
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 12

Potrebno vam je

  • 1.50 kom francuski kruh
  • 1.50 šalica rajčica, crvena
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 200 g tvrdi sir
  • 200 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Prerežite kruh po dužini na pola, a polovice prerežite na još tri dijela. Ploške kruha stavite na lim koji ste obložili masnim papirom.
  2. Sjeckane rajčice začinite maslinovim uljem, solju i paprom. Nadjevom premažite svaki komad kruha. Pospite naribanim sirom. Brokulu dobro operite i natrgajte na cvjetiće. Blanširajte ih u kipućoj vodi tri-pet minuta. Dobro osušite i komadiće posložite na naribani sir.
  3. Stavite bruschette u zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite 15 minuta dok se sir ne rastopi i kruh ne postane hrskav.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr