gastro postao
Vegetarijanska verzija talijanskih sendviča koji su osvojili svijet
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 12
Potrebno vam je
- 1.50 kom francuski kruh
- 1.50 šalica rajčica, crvena
- 2 žlica ulje maslinovo
- 200 g tvrdi sir
- 200 g brokula (vrhovi s cvijetom)
- sol
- papar
Priprema
- Prerežite kruh po dužini na pola, a polovice prerežite na još tri dijela. Ploške kruha stavite na lim koji ste obložili masnim papirom.
- Sjeckane rajčice začinite maslinovim uljem, solju i paprom. Nadjevom premažite svaki komad kruha. Pospite naribanim sirom. Brokulu dobro operite i natrgajte na cvjetiće. Blanširajte ih u kipućoj vodi tri-pet minuta. Dobro osušite i komadiće posložite na naribani sir.
- Stavite bruschette u zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite 15 minuta dok se sir ne rastopi i kruh ne postane hrskav.
Izvor Skuhatćute