Veličanstveni losos mariniran u javorovom sirupu

Thinkstock
Isprobajte neke nove okuse lososa i oduševite se ručkom gotovom u pola sata!
Vidi originalni članak

Ako ste se ikada pitali kakav okus bi imao losos mariniran u javorovom sirupu, ovaj recept će vam definitivno dati odgovor na to pitanje!

Savršeno sočno meso lososa mariniranog u senfu, jabučnom octu i javorovom sirupu, pružit će vam jedno novo iskustvo pripreme ribe. Priložite uz to povrće - poput šparoga i nekoliko mladih krumpira te sve zajedno ispecite u pećnici i vaš savršeni ručak je gotov!

Jednostavno se priprema, brzo je gotovo,a ukusno je i zdravo. 

Sastojci:

  • 1/4 šalice javorovog sirupa
  • 3 žlice Dijon senfa
  • 1 žlica jabučnog octa
  • sol, papar
  • 4 fileta lososa
  • 1 svežanj šparoga, očišćenih
  • 400 g mladog krumpira, oguljenog i prepolovljenog

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva; staviti lim za pečenje u pećnicu dok se zagrijava
  2.  Pomiješati jabučni ocat, sirup, senf, pola žličice soli i papra i marinirati filete te ih staviti na 10 minuta u hladnjak
  3. Izvaditi zagrijani lim iz pećnice i pokapati ga maslinovim uljem te poslagati krumpir i šparoge na lim i pokapati ih uljem i posoliti/popapriti; promiješati da se povrće dobro namasti i posoli te krumpir poslagati s prerezanim dijelom prema dolje; poslagati povrće tako da na sredini lima bude prazan prostor i na njega poslagati filete lososa s kožom prema dolje
  4. Peći dok krumpir i losos nisu sasvim pečeni
  5. Poslužiti toplo uz sezonsku salatu
Posjeti Gastro.hr