Veseli keksići dobro će izgledati i na blagdanskom stolu

Shutterstock
Tražiš li i ti uvijek neki razlog zbog kojega baš danas moraš pripremiti novu turu keksića? Donosimo ti jedan jednostavan i veseli recept.
Vidi originalni članak

Ako voliš klasične kekse s komadićima čokolade, onda će se i ova verzija naći među tvojim favoritima.

Ako ih voliš mekane, peci ih desetak minuta, a ako si fan onih nešto hrskavijih - ostavi ih u pećnici 12 minuta. Brzo će biti gotovi, ali još će brže nestati s tanjura!

 

jestivi darovi Blagdanski fudge od samo 4 sastojka

 

Sastojci:

  • 110 g maslaca 
  • 1 jaje
  • 100 g šećera
  • 70 g smeđeg šećera
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 125 g brašna
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 60 g nasjeckane čokolade
  • 200 g šarenih bombončića

 

za različite ukuse Prosinac je vrijeme za pečenje keksića, a ove moraš isprobati!

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Pripremi lim za pečenje i obloži ga masnim papirom po želji.
  2. Maslac istuci uz pomoć električnog miksera, a zatim u njega umuti jaje, šećere i vaniliju te nastavi miksati sve dok ne dobiješ glatko tijesto.
  3. Brašno, sodu bikarbonu i sol prosij te polako kombiniraj s vlažnim sastojcima, a zatim umiješaj čokoladu i M&M bombončiće.
  4. Kolačiće oblikuj tako da smjesu zagrabiš žličicom za čaj i zatim ju preneseš na lim za pečenje i tako sve dok imaš smjese.
  5. Peci ih 10 do 12 minuta.
  6. Izvadi iz pećnice i izvadi ih na rešetku kako bi se ohladili ili na novi masni papir koji možeš raširiti na radnoj površini kuhinje.

U slast!

 

Charcuterie house! Što kažeš na slane kućice od salame i sira?

 

 

Posjeti Gastro.hr