Volimo pečeno: Svinjski kotleti s jabukama

Thinkstock
Svinjski kotleti pečeni s cimetom, jabukom i šećerom naprosto je genijalno i zanimljivo jelo
Vidi originalni članak

Možda vam zvuči neobično kombinirati jabuke, cimet i smeđi šećer sa svinjetinom, ali rezultat će vas oduševiti.

 

za roštilj ili tavu Savršeno sočan grilani svinjski kare

 

Nabavite četiri deblja svinjska kotleta koja ćete prethodno prepržiti na maslacu a zatim posložiti u pleh za pečenje. Jabuke izrežite na komade i pospite cimetom i smeđim šećerom, nakon što prepržite začinjene kotlete stavite ih na jabuke. Sok od jabuke, brendi ili vino reducirajte na tavi gdje ste prethodno prepržili kotlete i prelijte preko mesa i jabuka u plehu. Prekrijte pleh folijom i pecite na 180 oko 45 minuta

 

Može li bolje? Svinjetina u pivskom tijestu za slastan i hrskav ručak

 

Potrebno vam je:

  • 4 deblja svinjska kotleta
  • 1 žlica maslaca
  • sol i papar
  • 2 veće jabuke, izrezane na komadiće
  • pola žlice cimeta
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • 1dcl soka od jabuke, brendija ili bijelog vina


Uživajte u slatkom pečenju!

Posjeti Gastro.hr