Vrijeme je za pripremu domaćeg kompota od kruške

Stockfood
Vjerujemo da se za predstojeću zimu već pripremili džemove od sezonskog voća, a vrijeme je da napravite i pravu poslasticu – kompot od kruške.
Vidi originalni članak

Za manje od sat vremena imat ćete nekoliko staklenki neodoljive slastice koja će vam uljepšati ostatak godine. Tijekom ljetnih je mjeseci možete jesti ohlađenu, a zimi je kratko zagrijati. 

 

slastan ručak Salata od kruške - pravi izbor za kolovoz

 

Sastojci:

  • 2,5 kg krušaka
  • 400 g šećera
  • 2,5 litre vode
  • 2 zvjezdasta anisa
  • 1 štapić cimeta

Priprema:

  1. Stavite staklenke na desetak minuta u pećnicu zagrijanu na 100 stupnjeva. Limene poklopce prebrišite alkoholom.
  2. Ogulite, očistite i narežite kruške. Stavite ih u posudu s hladnom vodom i sokom od limuna kako ne bi potamnile.
  3. U velikoj posudi pomiješajte vodu, šećer i začine. Pričekajte da zavrije, a potom dodajte ocijeđene kruške. Kuhajte 2-3 minute, dok ponovno ne zavrije.
  4. Premjestite kruške u staklenke i prelijte sirupom. Ostavite 1-2 cm prostora na vrhu staklenke i obrišite rubove, a potom poklopite.
  5. Ako planirate staklenke držati na polici u smočnici, uronite ih na 20 minuta u kipuću vodi ili ih vratite u pećnicu na temperaturu od 100 stupnjeva.

 

Recepti Brzi desert – karamelizirane kruške

 

Posjeti Gastro.hr