Odličan pesto od kelja i bučinih sjemenki

Thinkstock
Bučine sjemenke jedan su omiljenih proizvoda jeseni; izvanredne su u slatkim i slanim kombinacijama.
Vidi originalni članak

Danas ti donosimo recept za pesto od kelja i bučinih sjemenki, u koji po želji možeš dodati i čili papričice. Ako ga ne planiraš koristiti odmah, prebaci ga u čistu staklenu posudicu, prekrij tankim slojem maslinova ulja i čuvaj u hladnjaku do tjedna dana.

 

neodoljive arome Pesto - jedan od najboljih umaka na svijetu

 

Sastojci:

  • 300 g kelja
  • 2 režnja češnjaka
  • 130 g bučinih sjemenki
  • 1 šaka nasjeckanih listova korijandera
  • 1-2 zelenih čili papričica
  • 180 ml maslinovog ulja
  • 2 žlice limunovog soka
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Kelj, češnjak, bučine sjemenke, korijander i očišćeni čili stavi u blender. 
  2. Tijekom blendanja postepeno dodaj maslinovo ulje. 
  3. Na kraju ubaci limunov sok, zaustavi blender, isprobaj i začini.

 

delikatna kombinacija Pripremite pesto bez maslinovog ulja

 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr