Za pripremu odličnog doručka trebaš - jaja i tost

SHUTTERSTOCK Egg in a hole
Počasti se brzim i slasnim doručkom koji uključuje jaje, tost i slaninu. Može li bolje od toga?
Vidi originalni članak

Ovo se brzinsko jelo kolokvijalno naziva egg in a hole ili, doslovno prevedeno, jaje u rupi. Riječ je o tostiranom kruhu s jajem u sredini. Pripazi da žumanjak ostane tekuć i uživaj u svakom zalogaju. 

Upotrijebi tavu s neljepljivom površinom, a po potrebi dodaj i kocku maslaca ili žličicu svinjske masti. 

 

Dodaci po želji Košarice od bjelanjaka, špinata i rajčice za doručak pun proteina

 

Sastojci:

  • 3 šnite slanine
  • 1 jaje
  • 1 kriška kruha
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Zapeci slaninu na tavi pa je izvadi na tanjur.
  2. Izreži rupu u sredini kruha, a potom ga tostiraj na masnoći preostaloj od pečenja slanine.
  3. Razbij jaje u rupu kruha, posoli i popapri.
  4. Peci dvije minute pa pažljivo preokreni i još kratko peci. 

Posluži sa slaninom i svježim ili ukiseljenim povrćem. Dobar tek!

 

Dobro jutro! Omlet sa sirom za dobar početak tjedna

 

 

Posjeti Gastro.hr