Za prste polizati: Tjestenina u umaku od sira i tikve

Thinkstock
Kremasti umak savršeno pristaje uz tjesteninu
Vidi originalni članak

Tjestenina je izuzetno zahvalna namirnica jer se može koristiti u nebrojeno mnogo kombinacija, poput ove u kojoj se, na divan način, sljubljuje s tikvom i sirom.

Tjestenina u umaku od muškatne tikve priprema se brzo pa je odlična opcija za lagani ručak ili večeru pogotovo ako ste u stisci s vremenom, a želite pojesti nešto ino i na brzinu.  

 

Sasvim novo ruho... Butternut tikva s kobasicom se voli na sasvim poseban način

 

Potrebno vam je:

  • 200 g muškatne tikve
  • 200 g tjestenine
  • 1/2 crvenog luka
  • 4 režanja češnjaka
  • 0.5 dl vode
  • 0.5 žličice soli
  • 0.5 žličice papra
  • 1 prstohvat muškatnog oraščića
  • 150 g posnog sira
  • 100 g grčkog jogurta
  • 100 g goude ili nekog drugog sira
  • 1 žlica parmezana

 

mesne okruglice... Butternut tikva: dva sjajna recepta s vjesnikom jeseni

 

Priprema:

  1. Upalite pećnicu na 190˚.
  2. Širu posudu premažite uljem. Pirjajte luk, tikvu i češnjak na srednjoj vatri dok luk posmeđi, a tikvica omekša, toliko da se može probosti vilicom. Maknite s vatre i ohladite.
  3. Ohlađenim sastojcima dodajte vodu i sve zajedno usitnite u blenderu ili pomoću štapnog miksera do pirea.
  4. Začinite paprom i muškatnim oraščićem, dodajte sir i jogurt pa ponovno miksajte do jednolične smjese.
  5. Dobivenu smjesu premjestite u četvrtastu vatrostalnu posudu i umiješajte naribani sir
  6. U posoljenoj ključaloj vodi kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, a zatim ocijedite.
  7. Tjesteninu umiješajte u posudu za pečenje te sve pospite parmezanom.
  8. Pecite oko 20 min ili dok se sir otopi.

Dobar vam tek!

Posjeti Gastro.hr