gastro postao
Kremasti umak savršeno pristaje uz tjesteninu
Tjestenina je izuzetno zahvalna namirnica jer se može koristiti u nebrojeno mnogo kombinacija, poput ove u kojoj se, na divan način, sljubljuje s tikvom i sirom.
Tjestenina u umaku od muškatne tikve priprema se brzo pa je odlična opcija za lagani ručak ili večeru pogotovo ako ste u stisci s vremenom, a želite pojesti nešto ino i na brzinu.
Potrebno vam je:
- 200 g muškatne tikve
- 200 g tjestenine
- 1/2 crvenog luka
- 4 režanja češnjaka
- 0.5 dl vode
- 0.5 žličice soli
- 0.5 žličice papra
- 1 prstohvat muškatnog oraščića
- 150 g posnog sira
- 100 g grčkog jogurta
- 100 g goude ili nekog drugog sira
- 1 žlica parmezana
Priprema:
- Upalite pećnicu na 190˚.
- Širu posudu premažite uljem. Pirjajte luk, tikvu i češnjak na srednjoj vatri dok luk posmeđi, a tikvica omekša, toliko da se može probosti vilicom. Maknite s vatre i ohladite.
- Ohlađenim sastojcima dodajte vodu i sve zajedno usitnite u blenderu ili pomoću štapnog miksera do pirea.
- Začinite paprom i muškatnim oraščićem, dodajte sir i jogurt pa ponovno miksajte do jednolične smjese.
- Dobivenu smjesu premjestite u četvrtastu vatrostalnu posudu i umiješajte naribani sir
- U posoljenoj ključaloj vodi kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, a zatim ocijedite.
- Tjesteninu umiješajte u posudu za pečenje te sve pospite parmezanom.
- Pecite oko 20 min ili dok se sir otopi.
Dobar vam tek!