Za ručak: Jednostavan quiche s lukom

Lagana priprema pite koja otkriva sve čari pečenog luka. Pa ako još niste počeli kuhati...
Vidi originalni članak

Quiche je slana pita podrijetlom iz Francuske i možete je praviti u raznoraznim varijantama. Može se poslužiti za doručak, ručak i večeru, hladna ili topla. Najpoznatiji je Quiche Lorraine s nadjevom od slanine i sira s jajima i vrhnjem. Nadjevi za quiche su raznovrsni, a osnovne namirnice su jaja, vrhnje ili mlijeko i sir.

 

pita Quiche s medvjeđim lukom, skutom i slaninom

 

pita Quiche sa šunkom, piletinom i lukom

 

Donosimo vam recept za quiche s nadjevom od luka i sira

Potrebno vam je:

Tijesto:

  • 250 g brašna
  • 125 g maslaca
  • 1 šalica vode
  • sol

Nadjev:

  • 750 g crveni luk
  • 100 g maslaca
  • 2 jaja
  • 70 g sira (Gouda, Tilzit...)

Priprema:

  1. Od brašna, maslaca, soli i vode zamijesite tijesto pa obložite njime dno i rubove okruglog lima za pečenje.
  2. Narežite luk na tanke kolutove i popržite na maslacu.
  3. Maknite ga s vatre, a kad se malo ohladi umiješajte razmućena jaja i naribani sir te smjesom prelijte tijesto u kalupu.
  4. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 35 - 40 minuta na 180 stupnjeva, dok se sir i jaja ne zapeku.
Posjeti Gastro.hr