gastro postao
Tatjana u Gastrosferi predstavlja odličnu ideju - quiche s medvjeđim lukom, skutom i slaninom
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 619
Tijesto
- 125 g pirovo brašno, integralno
- 125 g pšenično brašno (puno zrno 100% )
- 0.50 mala žlica prašak za pecivo
- 0.50 mala žlica sol
- 120 g maslac, neslani
- 1 kom jaje kokošje
- 3.50 žlica voda
Nadjev
- 170 g skuta
- 200 ml vrhnje kiselo (20% masti)
- 2 kom jaje kokošje
- 100 g medvjeđi luk
- 150 g ementaler
- 50 g parmezan
- sol
- papar
- mljevena kurkuma
- 50 g slanina suha (prerašt. mršava)
- rajčice, cherry
Priprema
- Pomiješajte pirovo i pšenično integralno brašno, dodajte prašak za pecivo, sol i na kockice narezan maslac. Utrljajte maslac u brašno, dodajte jaje i vodu pa kratko mijesite tijesto dok se sastojci ne sjedine. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite 30 minuta u hladnjaku.
- Ohlađeno tijesto rastanjite i formirajte po kalupu za pite, vilicom izbodite dno, prekrijte tijesto papirom za pečenje te na papir stavite suhi grah (kao „uteg“ za tijesto, kako se tijekom pečenja ne bi napuhnulo), stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 20 minuta na 180°C.
- Za to vrijeme pripremite nadjev.
- U zdjeli pomiješajte skutu sa kiselim vrhnjem, dodajte jaja, 100 g naribanog ementalera, 30 g naribanog parmezana te oprane i na trakice narezane listove medvjeđeg luka. Začinite i sve sastojke dobro promiješajte.
- Izvadite tijesto iz pećnice, uklonite papir za pečenje i grah, pa na tijesto izlijte pripremljeni nadjev.
- Po nadjevu rasporedite rajčice i narezanu slaninu pa sve posipajte ostatkom naribanog ementalera i parmezana.
- Vratite u pećnicu i pecite na 180 – 200°C još 30ak minuta, odnosno dok nadjev ne primi finu zlatnožutu boju.
Tatjana u Gastrosferi predstavlja odličnu ideju - quiche s medvjeđim lukom, skutom i slaninom