Recepti 9151 prikaza 16. veljače 2018.

Za ručak: Jednostavan quiche s lukom

Jednostavan quiche s lukom
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagana priprema pite koja otkriva sve čari pečenog luka. Pa ako još niste počeli kuhati...

Quiche je slana pita podrijetlom iz Francuske i možete je praviti u raznoraznim varijantama. Može se poslužiti za doručak, ručak i večeru, hladna ili topla. Najpoznatiji je Quiche Lorraine s nadjevom od slanine i sira s jajima i vrhnjem. Nadjevi za quiche su raznovrsni, a osnovne namirnice su jaja, vrhnje ili mlijeko i sir.

 

Quiche s medvjeđim lukom, skutom i slaninom Možda vas zanima... Quiche s medvjeđim lukom, skutom i slaninom Recepti

 

Quiche sa šunkom, piletinom i lukom Možda vas zanima... Quiche sa šunkom, piletinom i lukom Recepti

 

Donosimo vam recept za quiche s nadjevom od luka i sira

Potrebno vam je:

Tijesto:

  • 250 g brašna
  • 125 g maslaca
  • 1 šalica vode
  • sol

Nadjev:

  • 750 g crveni luk
  • 100 g maslaca
  • 2 jaja
  • 70 g sira (Gouda, Tilzit...)

Priprema:

  1. Od brašna, maslaca, soli i vode zamijesite tijesto pa obložite njime dno i rubove okruglog lima za pečenje.
  2. Narežite luk na tanke kolutove i popržite na maslacu.
  3. Maknite ga s vatre, a kad se malo ohladi umiješajte razmućena jaja i naribani sir te smjesom prelijte tijesto u kalupu.
  4. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 35 - 40 minuta na 180 stupnjeva, dok se sir i jaja ne zapeku.
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Pjer 08:39 18. Veljača 2018.

    zanimljiv okus valja probati i predložiti prijateljima