gastro postao
Lagana priprema pite koja otkriva sve čari pečenog luka. Pa ako još niste počeli kuhati...
Quiche je slana pita podrijetlom iz Francuske i možete je praviti u raznoraznim varijantama. Može se poslužiti za doručak, ručak i večeru, hladna ili topla. Najpoznatiji je Quiche Lorraine s nadjevom od slanine i sira s jajima i vrhnjem. Nadjevi za quiche su raznovrsni, a osnovne namirnice su jaja, vrhnje ili mlijeko i sir.
Donosimo vam recept za quiche s nadjevom od luka i sira.
Potrebno vam je:
Tijesto:
- 250 g brašna
- 125 g maslaca
- 1 šalica vode
- sol
Nadjev:
- 750 g crveni luk
- 100 g maslaca
- 2 jaja
- 70 g sira (Gouda, Tilzit...)
Priprema:
- Od brašna, maslaca, soli i vode zamijesite tijesto pa obložite njime dno i rubove okruglog lima za pečenje.
- Narežite luk na tanke kolutove i popržite na maslacu.
- Maknite ga s vatre, a kad se malo ohladi umiješajte razmućena jaja i naribani sir te smjesom prelijte tijesto u kalupu.
- Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 35 - 40 minuta na 180 stupnjeva, dok se sir i jaja ne zapeku.