gastro postao
Ova maštovita pita sa zanimljivom kombinacijom okusa neće nikoga ostaviti ravnodušnim.
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 470
Potrebno vam je
- 6 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
- 130 g pile (cijelo, prosjek )
- 1 kom luk ,crveni
- 0.50 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica papar
- 0.33 šalica vrhnje za kuhanje
- 1 kom tijesto za savijače
- 3 kom jaje kokošje
- 1 mala žlica muškatni oraščić
- 8 kom šparoge, vrtne
Priprema
- U velikoj tavi na vatri srednje jačine prepržite slaninu, povremeno promiješajte dok ne postane hrskava, 10-12 minuta.
- Rupičastom žlicom izvadite slaninu i stavite u veliku posudu. Dodajte piletinu i stavite na vatru te povremeno promiješajte dok ne posmeđi, pet-sedam minuta. Zatim je stavite u posudu sa slaninom.
- U tavu stavite luk, sol i papar pa povremeno promiješajte dok ne omekša. Smanjite vatru i pirjajte, uz povremeno miješanje, dok luk ne požuti, 12-14 minuta.
- Dodajte to u posudu sa slaninom i šunkom te ostavite da se ohladi. U međuvremenu ugrijte pećnicu na 180°C.
- Stavite posudu za pečenje s tijestom na rešetku i pecite dok se tijesto na krajevima ne zapeče, 20 minuta.
- U posudu sa slaninom, šunkom i lukom dodajte vrhnje, jaja i oraščić. Izvadite posudu za pečenje iz pećnice (ne gasite pećnicu). Ulijte smjesu u posudu, po vrhu pospite narezane šparoge i pecite dok vrh ne požuti, tj. Dok nož zaboden u sredinu ne bude suh, 45 -50 minuta. Izvadite neka odstoji desetak minuta, a zatim režite.
Izvor Skuhatćute