Pripremi sočnu mesnu štrucu u lisnatom tijestu

Thinkstock
Mesna štruca je pravi klasik - jednostavan i brzo gotov. Ako je dugo niste spremali, svakako je poslužite ovog vikenda i razveselite svoje najdraže.
Vidi originalni članak

Za sat vremena možeš pripremiti ručak za cijelu obitelj ili društvo, bez prljavog posuđa i puno opterećivanja. Pomnije je trebaš pratiti posljednjih desetak minuta, kako se ne bi isušila, a ostatak ti vremena preostaje za pripremu odličnog priloga po želji.

Preporučujemo pire krumpir ili dinstano zelje. Dobar tek!

 

dobar tek Mesne okruglice brzinski nestaju s tanjura

 

 

Sastojci:

  • 700 g mljevenog junećeg mesa
  • 1 jaje (za smjesu)
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 2 žličice crvene paprike
  • Sol
  • Papar
  • Sitno nasjeckani češnjak
  • Sitno nasjeckani peršin
  • 5 tvrdo kuhanih jaja (za punjenje)
  • 1 limun
  • 30 g maslaca
  • 1 žumanjak (za premazivanje)
  • 1 paket lisnatog tijesta

Priprema:

  1. Meso, jedno jaje, crvenu papriku, češnjak i peršin stavi u veću posudu, posoli, popapri pa dobro izmiješaj rukama.
  2. Oblikuj štrucu, na sredini napravite utor i poredaj pet tvrdo kuhanih jaja.
  3. Štrucu zagladi i premjesti u nauljeni lim za pečenje. Po štruci poslaži kolutove limuna i tanke listiće maslaca. Peci otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
  4. Izvadi, malo ohladite, zamotaj u razvaljano lisnato tijesto, premaži žumanjkom i vrati u pećnicu. Peci još 20-ak minuta na 180 stupnjeva.

 

 

može li bolje? Slasne mesne okruglice u umaku od senfa

 

 

Posjeti Gastro.hr