Za samo pola sata napravi mesne okruglice u kremastom umaku i prilog po želji!
Mesne okruglice u umaku od senfa naš su omiljeni comfort food! Ove slasne okruglice od junetine u sočnom i kremastom umaku posluži odmah, uz tjesteninu ili pire krumpir, ili ih premjesti u plastične vrećice sa zatvaračem i zamrzni. Uživaj u slasnom ručku ili večeri!
Ne gasi ekran dok kuham
Mesne okruglice u umaku od senfa
15 MIN
pripreme
28 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
MESNE OKRUGLICE
Sastojci
Mljeveno meso - Junetina
750
g
Krušne mrvice
100
g
Luk
1
kom
Češnjak
1
režanj
Listići sušenog peršina
2
žličica
Sol
0,50
žličica
Papar
0,25
žličica
Muškatni oraščić
0,25
žličica
Jaje
1
kom
Mlijeko
2
žlica
UMAK OD SENFA
Sastojci
Maslac
3
žlica
Brašno
2
žlica
Goveđi temeljac
350
ml
Mlijeko
250
ml
Senf
2
žličica
Postupak
U velikoj posudi pomiješaj sve sastojke za mesne okruglice. Možeš koristiti i mikser s nastavkom za tijesto.
Rukom oblikuj kuglice, rasporedi ih po papiru za pečenje i stavi u hladnjak.
Zagrij ulje u velikoj tavi. Ispeci okruglice, a potom ih premjesti na tanjur.
U istoj tavi otopi maslac i umiješaj brašno. Kad mješavina poprimi smećkastu boju, ulij temeljac i pusti da krčka. Kad postane gušće, ulij mlijeko i dodaj senf. Pričekaj još nekoliko minuta kako bi se umak zagustio i postao kremast.
Vrati okruglice u umak i kuhaj dok se ne zagriju.
Za prilog pripremi kremasti pire s maslacem i uživaj u ručku!