Recepti 18. listopada 2020.

Slasne mesne okruglice u umaku od senfa

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Za samo pola sata napravi mesne okruglice u kremastom umaku i prilog po želji!

Okruglice od junetine posluži odmah, uz tjesteninu ili pire krumpir, ili ih premjesti u plastične vrećice sa zatvaračem i zamrzni.

Uživaj u slasnom ručku ili večeri!

 

Možda vas zanima... Pileće mesne okruglice u umaku od luka Recepti

 


Sastojci za okruglice:

  • 750 g mljevene junetine
  • 100 g krušnih mrvica
  • 1 mali luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žličice suhog peršina
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice papra
  • ¼ žličice muškatnog oraščića
  • 1 veliko jaje
  • 2 žlice mlijeka

 

 | Author: Stockfood Stockfood

 

Sastojci za umak:

  • 3 žlice maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 350 ml goveđeg temeljca
  • 250 ml mlijeka
  • 2 žličice senfa

Priprema:

  1. U velikoj posudi pomiješaj sve sastojke za mesne okruglice. Možeš koristiti i mikser s nastavkom za tijesto.
  2. Rukom oblikuj kuglice, rasporedi ih po papiru za pečenje i stavi u hladnjak.
  3. Zagrij ulje u velikoj tavi. Ispeci okruglice, a potom ih premjesti na tanjur.
  4. U istoj tavi otopi maslac i umiješaj brašno. Kad mješavina poprimi smećkastu boju, ulij temeljac i pusti da krčka. Kad postane gušće, ulij mlijeko i dodaj senf. Pričekaj još nekoliko minuta kako bi se umak zagustio i postao kremast.
  5. Vrati okruglice u umak i kuhaj dok se ne zagriju.

Pripremi kremasti pire s maslacem i uživaj u ručku!

 

Možda vas zanima... Mesne okruglice s rastopljenim sirom na lagano tostiranom baguetteu Recepti

 

 

 

 

Dobar tek!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.