Recepti 9906 prikaza 13. siječnja 2019.

Slasne mesne okruglice u umaku od senfa

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Za samo pola sata napravite mesne okruglice u kremastom umaku i prilog po želji!

Svoje okruglice od junetine poslužite odmah, uz tjesteninu ili pire krumpir, ili ih premjestite u plastične vrećice sa zatvaračem i zamrznite.

Uživajte u slasnom ručku ili večeri!

 

Možda vas zanima... Mesne okruglice s kiselim kupusom - idealno jelo za hladne dane Špajza


Sastojci za okruglice:

  • 750 g mljevene junetine
  • 100 g krušnih mrvica
  • 1 mali luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žličice suhog peršina
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice papra
  • ¼ žličice muškatnog oraščića
  • 1 veliko jaje
  • 2 žlice mlijeka

 

 | Author: Stockfood Stockfood

 

Sastojci za umak:

  • 3 žlice maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 350 ml goveđeg temeljca
  • 250 ml mlijeka
  • 2 žličice senfa

Priprema:

  1. U velikoj posudi pomiješajte sve sastojke za krušne mrvice. Možete koristiti i mikser s nastavkom za tijesto.
  2. Rukom oblikujte kuglice, rasporedite ih po papiru za pečenje i stavite u hladnjak.
  3. Zagrijte ulje u velikoj tavi. Ispecite okruglice, a potom ih premjestite na tanjur.
  4. U istoj tavi otopite maslac i umiješajte brašno. Kad mješavina poprimi smećkastu boju, ulijte temeljac i pustite da krčka. Kad postane gušće, ulijte mlijeko i dodajte senf. Pričekajte još nekoliko minuta kako bi se umak zagustio i postao kremast.
  5. Vratite okruglice u umak i kuhajte dok se ne zagriju.

 

Možda vas zanima... Mesna štruca za cijelo društvo - Pregacha ima savršen recept! Špajza

 

 

Dobar tek!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.