gastro postao
Za samo pola sata napravi mesne okruglice u kremastom umaku i prilog po želji!
Okruglice od junetine posluži odmah, uz tjesteninu ili pire krumpir, ili ih premjesti u plastične vrećice sa zatvaračem i zamrzni.
Uživaj u slasnom ručku ili večeri!
Sastojci za okruglice:
- 750 g mljevene junetine
- 100 g krušnih mrvica
- 1 mali luk
- 1 režanj češnjaka
- 2 žličice suhog peršina
- ½ žličice soli
- ¼ žličice papra
- ¼ žličice muškatnog oraščića
- 1 veliko jaje
- 2 žlice mlijeka
Sastojci za umak:
- 3 žlice maslaca
- 2 žlice brašna
- 350 ml goveđeg temeljca
- 250 ml mlijeka
- 2 žličice senfa
Priprema:
- U velikoj posudi pomiješaj sve sastojke za mesne okruglice. Možeš koristiti i mikser s nastavkom za tijesto.
- Rukom oblikuj kuglice, rasporedi ih po papiru za pečenje i stavi u hladnjak.
- Zagrij ulje u velikoj tavi. Ispeci okruglice, a potom ih premjesti na tanjur.
- U istoj tavi otopi maslac i umiješaj brašno. Kad mješavina poprimi smećkastu boju, ulij temeljac i pusti da krčka. Kad postane gušće, ulij mlijeko i dodaj senf. Pričekaj još nekoliko minuta kako bi se umak zagustio i postao kremast.
- Vrati okruglice u umak i kuhaj dok se ne zagriju.
Pripremi kremasti pire s maslacem i uživaj u ručku!
Dobar tek!