Za svaku priliku: Domaći krekeri sa sirom

Lidija Lončarić
Vedran s bloga Začinjeno s ljubavlju s vama dijeli svoj recept za jednostavne i zarazne krekere od sira!
Vidi originalni članak

U pitanju je odličan finger food u kojem smo uživali proteklog tjedna na prvom meetup-u blogera. Bili su zaista brzo gotovi i navalili smo na njih, gladni i još uvijek pospani.  Na sreću, stigli smo ih fotografirati...

Ova klasična verzija s pršutom je nepogrešivi izbor, ali vi možete eksperimentirati s različitim namazima i narescima. Isprobajte ih već danas!

Sastojci:

  • 500 g oštrog brašna
  • 500 g svježeg sira
  • 250 g masti
  • 1 jaje
  • Sol
  • Sezam
  • Pršut

Priprema:

  1. Zamijesite tijesto od brašna, svježeg sira i masti koje se ne lijepi i mekano je na dodir. Stavite ga u hladnjak na pola sata da se odmori.
  2. Po potrebi pobrašnite radnu površinu i razvaljajte ga na debljinu od 1 cm. 
  3. Izrežite oblike po želji, premažite ih razmućenim žumanjkom, pospite sezamom i pecite 20 minuta na 200 stupnjeva.
  4. Poslužite uz malo svježeg sira i pršuta. 

 

Zahvaljujemo Vedranu na dolasku na naš prvi meetup i na receptu! Svakako pregledajte njegov blog Začinjeno s ljubavlju i zapratite ga na Facebooku.

 

Posjeti Gastro.hr