Zalogajčići od jaja i slanine za maštovit doručak

Guliver/Shutterstock
Ovaj recept veoma je lagano napraviti, a zbog mnoštva proteina koje nosi sa sobom odlična je opcija za doručak.
Vidi originalni članak

Ovi slani cupcakesi od slanine i jaja na zanimljiv način pokazuju kako dobre, stare namirnice možeš staviti u drugačije ruho i dobiti novo-stari doručak.

 

comfort food Hrskave lađice od kruha s jajima i sirom

 

Važno je da zapamtiš da prije nego ih staviš u kalup za muffine, rubove kalupa premažeš kako se slanina ne bi zapekla za njih. Također, nakon što prođe 10 minuta kako se peku, provjeri ih, jer želiš hrskavu slaninu, a ne pregorenu.

Sastojci:

  • 6 jaja 
  • 6 komada slanine 
  • 1 žlica nasjeckanog vlasca
  • sol, papar

 

jutarnji gušti Doručkuj fine zalogajčiće od jaja, šunke i sira

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Peci slaninu na limu za pečenje oko 8-10 minuta. Izvadite dok je još gipka, a ne hrskava.
  3. Stavi ju na papirnati ručnik i pričekaj da se malo ohladi.
  4. Premaži lim za muffine. U svaku rupu stavite po jedan komad slanine, omatajući ju oko ruba. 
  5. Razbij jaje u svaku rupu. Po vrhu pospi nasjeckan vlasac. Sol i papar stavi po ukusu.
  6. Peci oko 12-15 minuta ili dok slanina ne postane hrskava. Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr