gastro postao
Ponekad jutra znaju biti malo kaotična, a ako su i tvoja takva, onda je ovo savršen recept za tebe.
Ako voliš jaja i povrće, ali i brze zalogaje koje možeš grickati u hodu, onda su muffini od jaja idealan doručak za tebe. Za pripremu će ti trebati samo pola sata, a uvijek ih možeš zamrznuti i po potrebi izvaditi iz zamrzivača.
Još jedna odlična činjenica kod njih jest da ih možeš personalizirati. Ne voliš gljive i špinat? U redu je, izbaci ih i dodaj ono što voliš, kao recimo rajčicu. Ne jedeš šunku? Zamijeni je sirom poput cheddara.
Sastojci za 12 muffina:
- 10 jaja
- 1/2 žličice soli
- 3 žlice nasjeckanoga luka
- 100 grama šunke (narezane na kockice)
- papar (po ukusu)
- 1/4 žličice češnjaka u prahu
- 30 grama crvene paprike (narezane na kockice)
- 30 grama svježih gljiva (narezanih na kockice)
- 100 grama naribanog sira
- 15 grama špinata
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- Premaži kalupe za muffine maslacem ili upotrijebi silikonske kalupe.
- U velikoj zdjeli za miješanje razbij jaja. Brzinski ih umuti vilicom pa umiješaj preostale sastojke.
- Napuni kalupe i peci 20-25 minuta ili dok se sredina muffina potpuno ne ispeče, a to možeš provjeriti čačkalicom. Dobar tek!