Zamiriši dom sočnim cimet rolicama s bundevom!

Shutterstock
Tople, mekane i sočne cimetne rolice, prelivene glazurom od krem sira sve su što ti je potrebno za ugodno jesensko popodne uz šalicu kave!
Vidi originalni članak

Cimet rolice ne trebamo posebno predstavljati! Ta ukusna, savršeno mekana i mirisna peciva od dizanog tijesta, idealan su doručak ili užina. Cimet je neizostavna aroma jesenskih specijaliteta, a ako uz cimet u tijesto dodaš i bundevu dobit ćeš pravu jesensku rapsodiju okusa! Bundeva ovim rolicama daje posebnu mekoću i aromu te predivno zlatno-žutu boju.

 

slatki kruh Isprobajte sočan i mirisan kruh od bundeve

 

Sastojci: 

Tijesto:

  • 120 ml mlijeka
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 1 veće jaje
  • 600 g brašna
  • 100 g šećera
  • 50 g smeđeg šećera
  • 2 žličice soli
  • 1 šalica pirea od bundeve
  • 4 žličice omekšalog maslaca 

Nadjev:

  • 100 g omekšalog maslaca
  • 150 g smeđeg šećera
  • 2 žličice cimeta
  • prstohvat soli
  • 1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1/4 žličice mljevenog klinčića
  • 50 g oraha

Preljev:

  • 120 g krem sira
  • 4 žličice maslaca
  • 120 g šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • 2 žličice javorovog sirupa

 

brzo i jednostavno Od bundeve možeš napraviti izvanredan tiramisu

 

Priprema: 

  1. Kalup za pečenje premaži maslacem.
  2. Kvasac dodaj u toplo mlijeko i pusti da odstoji oko pet minuta.
  3. Dodaj brašno, šećer i sol u posudu i sve izmiješaj, a potom smjesu kvasca, bundeve i jaja dodaj suhim sastojcima i miješajte na srednjoj brzini nastavkom za tijesto.
  4. Postepeno dodaj maslac. Nastavi miješati na srednjoj brzini dok se ne formira glatko tijesto, oko deset minuta. Kad je gotovo, tijesto će i dalje biti ljepljivo, ali će se istezati i povlačiti sa strana zdjele.
  5. Stavi tijesto u pripremljenu posudu, pokrijte ga čistom kuhinjskom krpom i pusti da odmori sat vremena. Tijesto se neće udvostručiti, ali će dovoljno narasti.
  6. U međuvremenu napravi punjenje: u srednjoj zdjeli izmiješaj omekšali maslac, cimet, sol, muškatni oraščić i klinčić.
  7. Zagrij pećnicu na 200 °. Premaži tepsiju maslacem.
  8. Pobrašni čistu radnu površinu, okreni tijesto na površinu i pospi ga s malo brašna. Razvaljaj tijesto u pravokutnik veličine 45cm x 35cm.
  9. Nadjev premaži po cijelom tijestu te rasporedi nasjeckane orahe.
  10. Počevši od dužeg kraja, tijesto čvrsto zamotaj. Odreži krajeve i izreži tijesto na 12 rolica (koluta).
  11. Izrezane rolice, stavi u pripremljenu tepsiju i pokrij kuhinjskom krpom. Ostavi da se dižu 30 minuta ili dok se ne udvostruče.
  12. Otkrij rolice te ih peci dok ne poprime lijepu zlatnu boju, oko 25 minuta.
  13. Ostavi da se ohlade oko 20 minuta.
  14. Napravi glazuru: u srednjoj zdjeli ručnim mikserom izmiješaj krem ​​sir i maslac, dodaj šećer u prahu, prstohvat soli i miješaj dok smjesa ne postane glatka. Dodaj javorov sirup i miješaj dok se svi sastojci ne sjedine.
  15. Glazuru prelij po još toplim cimet rolicama.

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr