Zapečena brokula s komadićima hrskave slanine

Shutterstock
Komadići hrskave slanine svako jelo čine ukusnijim...
Vidi originalni članak

Ako u hladnjaku trenutno imaš brokulu, brzinski je očisti, odvoji cvjetove, pomiješaj ih sa slaninom pa ih ubaci u pećnicu. Poslužit će kao prilog, ali i kao brza, topla večera.

Priprema traje otprilike pola sata, a sastojci su dovoljni za četiri serviranja. Po želji ubaci i šaku krupno nasjeckanih oraha ili lješnjaka. Dobar tek!

 

Jednostavno i ukusno Jednostavni i hranjivi popečci od brokule odličan su izbor za ručak!

 

Sastojci:

  • 300 g cvjetova brokule
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • ¼ žličice češnjaka u granulama
  • 4 kriške slanine
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje
  2. Cvjetove brokule nareži na komade velike otprilike dva centimetra, prelij ih uljem i začini.
  3. Nareži slaninu na manje komadiće i peci je na zagrijanoj tavici nekoliko minuta. Kad počne otpuštati masnoću, izvadi je iz tavice.
  4. Pomiješaj brokulu i slaninu pa ih rasporedi po pripremljenom limu.
  5. Peci otprilike 15 minuta, potom promiješaj i peci još desetak minuta. Izvadi kada brokula omekša i lagano potamni, a slanina bude smeđa i hrskava.

 

recept jamieja olivera Za ručak pripremi kremastu juhu od brokule

 

Posluži odmah!

Posjeti Gastro.hr