gastro postao
Komadići hrskave slanine svako jelo čine ukusnijim...
Ako u hladnjaku trenutno imaš brokulu, brzinski je očisti, odvoji cvjetove, pomiješaj ih sa slaninom pa ih ubaci u pećnicu. Poslužit će kao prilog, ali i kao brza, topla večera.
Priprema traje otprilike pola sata, a sastojci su dovoljni za četiri serviranja. Po želji ubaci i šaku krupno nasjeckanih oraha ili lješnjaka. Dobar tek!
Sastojci:
- 300 g cvjetova brokule
- 2 žlice maslinovog ulja
- ¼ žličice češnjaka u granulama
- 4 kriške slanine
- Sol, papar
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje
- Cvjetove brokule nareži na komade velike otprilike dva centimetra, prelij ih uljem i začini.
- Nareži slaninu na manje komadiće i peci je na zagrijanoj tavici nekoliko minuta. Kad počne otpuštati masnoću, izvadi je iz tavice.
- Pomiješaj brokulu i slaninu pa ih rasporedi po pripremljenom limu.
- Peci otprilike 15 minuta, potom promiješaj i peci još desetak minuta. Izvadi kada brokula omekša i lagano potamni, a slanina bude smeđa i hrskava.
Posluži odmah!