Recepti 24. ožujka 2019.

Zapečena brokula s komadićima hrskave slanine

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Komadići hrskave slanine svako jelo čine ukusnijim...

Ako u hladnjaku trenutno imate brokulu, brzinski je očistite, odvojite cvjetove i pomiješajte ih sa slaninom pa ih ubacite u pećnicu. Poslužit će kao prilog, ali i kao brza, topla večera.

Priprema traje otprilike pola sata, a sastojci su dovoljni za četiri serviranja. 

 

 

Možda vas zanima... Pečena brokula sa sezamom - dobra doza zdravog Recepti

 

 

Sastojci:

  • 2 šalice cvjetova brokule
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • ¼ žličice češnjaka u granulama
  • 3 kriške slanine
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje
  2. Cvjetove narežite na komade velike otprilike 2 centimetra, prelijte ih uljem i začinite.
  3. Narežite slaninu na manje komadiće i pecite je na zagrijanoj tavici nekoliko minuta. Kad počne otpuštati masnoću, izvadite je iz tavice.
  4. Pomiješajte brokulu i slaninu pa ih rasporedite po pripremljenom limu.
  5. Pecite otprilike 15 minuta, potom promiješajte i pecite još desetak minuta. Izvadite kada brokula omekša i lagano potamni, a slanina bude smeđa i hrskava.

 

 

Možda vas zanima... Nevjerojatno: Brokula može biti zvijezda doručka! Recepti

 

Poslužite odmah!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.