Zapečene palačinke punjene blitvom i svježim sirom

Laura Roman ; slane palačinke punjene blitvom
Napravi palačinke od heljdinog brašna, napuni ih sirom, blitvom i pancetom pa ih kratko zapeci u pećnici
Vidi originalni članak

Ove slane palačinke punjene su smjesom od blitve, pancete i sira, a potom su zapečene s preljevom od kiselog vrhnja i vrhnja za kuhanje. Možete ih jesti tople, ali vrlo su ukusne i kada se ohlade.

U tijesto za palačinke nisam stavljala mineralnu vodu samo zato što je nisam imala kod kuće, ali palačinke su fino uspjele i bez nje. Ako želite, možete dio mlijeka iz recepta zamijeniti mineralnom vodom. Dobar tek!

Sastojci

za palačinke:

  • 1 jaje
  • Prstohvat soli
  • 400 ml mlijeka
  • 80 g bezglutenskog brašna
  • 80 g heljdinog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica rakije

Za nadjev:

  • 230 g kuhane blitve
  • 300 g svježeg sira
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 50 g pancete

Za preljev:

  • 100 g kiselog vrhnja
  • 100 ml vrhnja za kuhanje

 

La Vie Shobaine Od ostataka piletine napravi finu krem juhu

 

Postupak:

  1. U posudi izmiješajte jaje s malo soli te onda ulijte mlijeko. Dodajte suhe sastojke, odnosno bezglutensko brašno, heljdino brašno te prašak za pecivo. Na kraju umiješajte i žličicu rakije kako vam palačinke pri pečenju ne bi upile puno masnoće. Ispecite palačinke.
  2. Pripremite nadjev tako da skuhanu blitvu nasjeckate na vrlo sitne komadiće. Ako je potrebno, blitvu stisnite rukama kako biste izvukli višak vode pa ju stavite u posudu.
  3. Dodajte joj svježi sir, kiselo vrhnje i pancetu narezanu na kockice. 
  4. Palačinke punite smjesom, te ih zarolajte. Stavite ih u namašćenu posudu za pečenje. 
  5. Prelijte palačinke smjesom od kiselog vrhnja i vrhnja za kuhanje i pecite ih 20-ak minuta na 180 stupnjeva. 

Dobar tek!

 

la vie shobaine Povrtni smotuljci s grilanim povrćem i namazom od pečene paprike

 

Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem Instagram profilu!

Posjeti Gastro.hr