Zapečene zobene pahuljice sa sušenim brusnicama

Thinkstock
Ovo je doručak iz snova – topao, mirisan i ukusan.
Vidi originalni članak

Iako je primarno riječ o doručku, zbog kojeg do popodneva ni nećete pomisliti na hranu, poslužit će i kao desert.

Možete dodati različite oraščiće, vaniliju, komadiće čokolade i sušeno voće, mlijeko možete zamijeniti bademovim, a dio šećera medom ili agavinim sirupom. 

 

može li jednostavnije? Doručak i grickalica: Krekeri od zobenih pahuljica

 

Sastojci:

  • 250 g zobenih pahuljica
  • 100 g sušenih brusnica
  • 50 g smeđeg šećera
  • 200 ml mlijeka
  • 2 veća jaja
  • 50 g rastopljenog maslaca
  • 2 žličice cimeta
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica soli

Priprema:

  1. U velikoj posudi pomiješaj zobene pahuljice, smeđi šećer, cimet, prašak za pecivo i sol. 
  2. Izmiksajte jaja s maslacem, a zatim ulijte i mlijeko.
  3. Pomiješajte obje smjese i dodajte sušene brusnice.
  4. Prebacite u posudu ili dublji lim za pečenje (cca 20x30 cm) premazan maslacem ili u nekoliko manjih posudica.
  5. Pecite 30-40 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva.

 

Ana Zelić Keksi s komadićima čokolade i zobenim pahuljicama

 

Želimo vam ugodan dan!

 

 

Posjeti Gastro.hr