Zapečeni krumpir sa sirom po receptu Jamieja Olivera

Shutterstock
Zapečeni krumpir sa sirom zamirisat će tvojom kuhinjom i osvojiti te neodoljivim okusom....
Vidi originalni članak

Ako ti je dosadilo kuhanje krumpira na uvijek isti način, isprobaj zapečeni krumpir sa sirom, po receptu chefa Jamieja Olivera. Bogati umak s cheddarom ovom krumpiru daje posebnu aromu i okus.

Možeš ga poslužiti kao prilog uz različita mesna jela ili ga jesti samostalno uz zdjelu salate. Priprema je jednostavna, a okus će te osvojiti na prvi zalogaj! 

 

Obavezno isprobajte Četiri verzije pire krumpira Mary Berry
 

Sastojci:

  • 2 kg brašnastog krumpira
  • 30 g maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 500 ml mlijeka
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 75 g cheddara
  • 75 g Gruyère sira

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 ° C.
  2. Oguli i nareži krumpir na ploške debljine tri mm, a zatim ga kuhaj u velikom loncu s kipućom slanom vodom dok ne omekša. Dobro ga ocijedi i prebaci u veliku posudu za pečenje.
  3. Na tavi otopi maslac, umiješaj brašno, zatim dodaj mlijeko i vrhnje. Pusti da krčka dok se umak ne zgusne, neprestano miješajući.
  4. Makni s vatre, u umak naribaj veći dio sira, a zatim začini soli i crnim paprom.
  5. Krumpir prelij umakom, naribaj preostali sir, a zatim peci 45 minuta ili dok krumpir ne poprimi lijepu zlatnu boju.

Dobar tek! 

 

Mljac! Hasselback krumpiri s hrskavom slaninom i sirom

Posjeti Gastro.hr