gastro postao
Zapečeni krumpir sa sirom zamirisat će tvojom kuhinjom i osvojiti te neodoljivim okusom....
Ako ti je dosadilo kuhanje krumpira na uvijek isti način, isprobaj zapečeni krumpir sa sirom, po receptu chefa Jamieja Olivera. Bogati umak s cheddarom ovom krumpiru daje posebnu aromu i okus.
Možeš ga poslužiti kao prilog uz različita mesna jela ili ga jesti samostalno uz zdjelu salate. Priprema je jednostavna, a okus će te osvojiti na prvi zalogaj!
Sastojci:
- 2 kg brašnastog krumpira
- 30 g maslaca
- 2 žlice brašna
- 500 ml mlijeka
- 300 ml slatkog vrhnja
- 75 g cheddara
- 75 g Gruyère sira
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 ° C.
- Oguli i nareži krumpir na ploške debljine tri mm, a zatim ga kuhaj u velikom loncu s kipućom slanom vodom dok ne omekša. Dobro ga ocijedi i prebaci u veliku posudu za pečenje.
- Na tavi otopi maslac, umiješaj brašno, zatim dodaj mlijeko i vrhnje. Pusti da krčka dok se umak ne zgusne, neprestano miješajući.
- Makni s vatre, u umak naribaj veći dio sira, a zatim začini soli i crnim paprom.
- Krumpir prelij umakom, naribaj preostali sir, a zatim peci 45 minuta ili dok krumpir ne poprimi lijepu zlatnu boju.
Dobar tek!