Za ovo mini krafne od bundeve treba ti samo zdjela, žlica,par osnovnih sastojaka i - 15 minuta tvog vremena. Recept je u nastavku...
Mini krafne odbundeve opipljiv su dokaz da ti za nešto toplo, mirisno i prefino ne treba ništa više od dva sastojka i malo dobre volje. Tijesto se umuti za minutu, krafnice se isprže za tri, a tanjur se isprazni za pet. Nema tu velikih priprema ni planova, i baš zato mu se svi vraćaju.
Smjesa za pitu od bundeve već nosi sve začine, slatkoću i gustoću. Nema kvasca, nema jaja, nema čekanja da tijesto naraste... Krafnice ispadnu lagane i prozračne. Ako voliš klasiku, mini krafne od bundeve pospi cimet šećerom dok su još tople.
Mini krafne od bundeve možeš ispeći odmah, a možeš i zamrznuti sirove kuglice pa ih vaditi po potrebi. Recept za mini krafne od bundeve, koji donosimo u nastavku, ne traži točnost, nego osjećaj. A kad jednom "uhvatiš grif", pravit ćeš ih kad imaš vremena i kad ga nemaš.
Mini krafne od bundeve
foto: Scientifically Sweet/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Mini krafne od bundeve
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Brašno
125
g
Prašak za pecivo
1,50
žličica
Sol
0,25
žličica
Nadjev za pitu od bundeve
0,50
šalica
Suncokretovo ulje
Šećer
0,50
šalica
Cimet
0,50
žličica
Postupak
U većoj zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sol i smjesu za pitu od bundeve. Miješaj dok ne dobiješ kompaktno, blago ljepljivo tijesto.
Pomoću male žlice ili mjerice (otprilike 1 žlica) uzimaj tijesto i oblikuj kuglice nauljenim rukama.
U dubokoj tavi ili loncu zagrij oko 5 cm ulja na temperaturu između 170 i 175 °C.
Prži mini krafne u manjim turama, 2 do 3 minute po turi, okrećući ih po potrebi, dok ne postanu zlatne i napuhane.
Vadi mini krafne šupljom žlicom i prebaci na tanjur s papirom koji će upiti višak ulja. Pusti da se malo prohlade.
Dok su još tople, uvaljaj ih u mješavinu šećera i cimeta ako želiš.
Posluži odmah ili spremi. Ako ostanu za kasnije, zagrij ih kratko u pećnici ili air fryeru da vrate vanjsku hrskavost.