Danas je dan za tanjur tople, kremaste i utješne juhe od brokule i sira...
Tmurni i magloviti dani rijetko su inspirativni, ali ih lako možeš popraviti dobrim (i brzim) obrokom. U kategoriju prikladnog comfort fooda spada i ova juha od brokule s hrpom rastopljenog aromatičnog cheddara.
Sjeckanje i kuhanje će ti oduzeti manje od sat vremena, a sastojci su dovoljni za 4 porcije. Obavezno tostiraj i nekoliko šnita kruha, premaži ga češnjakom i posluži uz juhu.
Krem juha od brokule - dodaj joj i sir i bit će još bolja
foto: Shutterstock
Ne gasi ekran dok kuham
Juha od brokule i sira
20 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Maslac
4
žlica
Luk
1
kom
Brašno
30
g
Pileći temeljac
700
ml
Brokula
1
kom
Mrkva
1
kom
Mlijeko
400
ml
Cheddar
350
g
Sol
Papar
Postupak
Rastopi maslac u posudi za kuhanje juhe, ubaci sitno nasjeckani luk pa ga pirjaj nekoliko minuta. Umiješaj brašno, energično promiješaj pa ulij temeljac. Posoli i popapri.
Brokulu nareži na komadiće, naribaj mrkvu pa sve povrće ubaci u temeljac. Pričekaj da zakuha, smanji vatru i pusti da krčka 20-ak minuta.
Nakon što povrće omekša, dodaj mlijeko, pusti da zakuha pa umiješaj i cheddar. Kratko kuhaj, isprobaj i po potrebi dodatno začini.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.