gastro postao
Danas je dan za tanjur tople, kremaste i utješne juhe od brokule i sira...
Tmurni i magloviti dani rijetko su inspirativni, ali ih lako možeš popraviti dobrim (i brzim) ručkom. U kategoriju prikladnog comfort fooda spada i ova juha od brokule s hrpom cheddara.
Sjeckanje i kuhanje će ti oduzeti manje od sat vremena, a sastojci su dovoljni za četiri serviranja. Obavezno tostiraj i nekoliko šnita kruha, premaži ga češnjakom i posluži uz juhu.
Juha od brokule i sira
Sastojci:
- 4 žlice maslaca
- 1 manji luk
- 30 g brašna
- 700 ml pilećeg temeljca
- 1 veća glavica brokule
- 1 velika mrkva
- 400 ml mlijeka
- 350 g naribanog cheddara
- Sol, papar
Priprema:
- Otopi maslac, ubaci sitno nasjeckani luk pa ga pirjaj nekoliko minuta. Umiješaj brašno, energično promiješaj pa ulij temeljac. Posoli i popapri.
- Brokulu nareži na male komadiće, naribaj mrkvu pa ubaci u temeljac. Pričekaj da zakuha, smanji vatru i pusti da krčka 20-ak minuta.
- Nakon što povrće omekša, dodaj mlijeko, pusti da zakuha pa umiješaj i cheddar. Kratko kuhaj, isprobaj i po potrebi dodatno začini.