Sljedeći put kad se zaželiš pire krumpira, pripremi veliku količinu i isprobaj različite dodatke. Berry piše kako pire osnovni pire možeš napraviti do šest sati unaprijed, a preostale namirnice dodati neposredno prije serviranja.
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 2 žlice maslaca
- Malo mlijeka
- Sol, papar
Priprema:
- Oguli krumpir i nareži ga na kockice. Kuhaj ga u slanoj vodi 15 – 20 minuta dok ne omekša. Provjeri nožem je li gotov.
- Procijedi krumpir, dodaj mlijeko i maslac, začini i zgnječi.
Kad pripremiš bazu, odaberi verziju koja ti se najviše sviđa. Berry predlaže pire sa senfom, u koji se dodaju dvije žlice senfa sa zrncima i jedna žlica Dijon senfa. Druga je opcija pire s porilukom narezanim na kolutiće, a treća s pet žlica hrena.
Ako procijeniš da je hren dosta ljut, smanji količinu. Posljednja verzija popularne chefice sastoji se od nasjeckanog mladog luka i dvije žlice kiselog vrhnja, koje se dodaje umjesto mlijeka.
Odaberi omiljenu verziju i počasti se kremastim krumpirom!