Zarolaj svinjetinu i oduševi goste!

Thinkstock Kombinacija svinjetine i suhog voća uistinu je neodoljiva
Uz nadjev od suhog voća daje roladi od svinjetine dobiva uistinu poseban okus, ali i vizualnu privlačnost koja će se lijepo istaknuti na blagdanskom stolu
Vidi originalni članak

Prije pripreme rolade provjeri sadrži li pakiranje suhog voća velike komade voća, poput kriški breskvi, jabuka, krušaka i marelica. Dostupno je i suho voće narezano na kockice, ali komadići su toliko sitni da se tijekom dugog, sporog kuhanja raskuhaju i postanu dio umaka.

Isto tako, umjesto vina možeš ovom jelu dodati i nektar marelice koji će pojačati okuse suhog voća, ali slobodno upotrijebi i 3/4 šalice drugog svijetlog voćnog soka, poput jabuke, naranče ili ananasa.

 

 

Rolada od svinjetine sa sušenim voćem

Sastojci:

  • 1 komad svinjetine, cca 1,5 kg
  • 2 žlice maslinova ulja
  • sol i papar
  • 150 g mješavine sušenog voća (svijetlih grožđica, marelica i višanja), nasjeckanog
  • 10-ak listića kadulje
  • čaša bijelog vina
  • oko 1,5 kg krumpira, narezanog na manje komade
  • 1 kiselkasta jabuka, narezana na kriške

U dobrom društvu Najsočnija pureća rolada za tvoj blagdanski stol

 

Priprema:

  1. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva. Sušeno voće prelij vrućom vodom i ostavi da odstoji 15 minuta pa ocijedi.
  2. Komad svinjetine zareži uzdužno oštrim nožem te rastvori poput knjige. Nadjeni namočenim sušenim voćem, smotaj i poveži kuhinjskim koncem.
  3. Mesnu roladu posoli i popapri, prelij žlicom ulja te po njoj raspodijeli listiće kadulje (utisni ih ispod konca kako ne bi otpali tijekom pečenja).
  4. U posudu za pečenje ulij ulje pa ga zagrij na srednje jakoj vatri i na njemu sa svih strana 5-6 minuta poprži svinjetinu.
  5. Svinjetinu izvadi pa u posudu za pečenje stavi narezani krumpir i jabuku, a na njih vrati mesnu roladu.
  6. U posudu za pečenje ulij vino i stavi sve u pećnicu.
  7. Peci 50-ak minuta, odnosno dok se meso i krumpiri ne ispeku.
  8. Kad je pečena, svinjetinu izvadi iz posude i ostavi da, pokrivena aluminijskom folijom, odstoji najmanje 10 minuta prije rezanja. Posluži je s pečenim krumpirima i jabukom te umakom od pečenja.

to live a life Rolada od špinata, svježeg sira i šunke

 

Posjeti Gastro.hr