Kolumne 03. travnja 2021.

Rolada od špinata, svježeg sira i šunke

Petra Terner
gastro postao gastro.24sata.hr
Rolada od špinata odlično će se uklopiti među uskrsne klasike...

Jesi li već počela slagati svoj blagdanski meni? Hoćeš li se držati tradicije ili ćeš se ipak odvažiti unijeti malo kreativnosti u svoju kuhinju te tako iznenaditi svoje ukućane?

Ako si spremna za male eksperimente, zelene rolice bit će savršena nadopuna francuskoj salati i kuhanoj uskršnjoj šunki. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Pužići sa sirom - fini zalogaji za cijelu obitelj Kolumne

 

Ako ne voliš pureću šunku, slobodno je zamijeni nekom drugom šunkom ili pak pršutom.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 50 g glatkog brašna
  • 2 češnja češnjaka
  • Žlica ulja
  • 1.5 žlice čvrstog jogurta
  • 3 žlice svježeg sira
  • Sol, papar, maslac
  • 6 šnita pureće šunke


Priprema:

  1. Odvoji bjelanjke od žutanjka i izmiksaj ih u čvrsti snijeg.
  2. Žutanjcima dodaj sol i papar, brašno i ulje te sve zajedno dobro promiješaj.
  3.  Špinat kratko blanširaj, ocijedi višak vode te ga kratko poprži na maslacu i češnjaku. Dodaj ga smjesi od žutanjaka te ručno umiješaj bjelanjke.
  4. Smjesu stavi na papir za pečenje te peci 10-ak minuta na 190 stupnjeva. Biskvit od špinata zarolaj u mokru krpu.
  5.  Kada se ohladi, namaži sirom, posloži šunku i ponovno zarolaj.

Roladu drži u hladnjaku i reži hladnu. Dobar tek!

 | Author: Petra Terner Petra Terner

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.