Jesi li već počela slagati svoj blagdanski meni? Hoćeš li se držati tradicije ili ćeš se ipak odvažiti unijeti malo kreativnosti u svoju kuhinju te tako iznenaditi svoje ukućane?
Ako si spremna za male eksperimente, zelene rolice bit će savršena nadopuna francuskoj salati i kuhanoj uskršnjoj šunki. Dobar tek!
Ako ne voliš pureću šunku, slobodno je zamijeni nekom drugom šunkom ili pak pršutom.
Sastojci:
- 2 jaja
- 50 g glatkog brašna
- 2 češnja češnjaka
- Žlica ulja
- 1.5 žlice čvrstog jogurta
- 3 žlice svježeg sira
- Sol, papar, maslac
- 6 šnita pureće šunke
Priprema:
- Odvoji bjelanjke od žutanjka i izmiksaj ih u čvrsti snijeg.
- Žutanjcima dodaj sol i papar, brašno i ulje te sve zajedno dobro promiješaj.
- Špinat kratko blanširaj, ocijedi višak vode te ga kratko poprži na maslacu i češnjaku. Dodaj ga smjesi od žutanjaka te ručno umiješaj bjelanjke.
- Smjesu stavi na papir za pečenje te peci 10-ak minuta na 190 stupnjeva. Biskvit od špinata zarolaj u mokru krpu.
- Kada se ohladi, namaži sirom, posloži šunku i ponovno zarolaj.
Roladu drži u hladnjaku i reži hladnu. Dobar tek!